Festival Segur

El festival, un espai segur
#CulturaSegura


L’equip de la cinquena edició del festival Una Tona de Màgia ha treballat per adaptar el festival a les mesures de seguretat, salut i higiene recomanades per prevenir contagis de la covid-19 i seguir la normativa del PROCICAT i les indicacions del Pla de represa del sector cultural, Arts escèniques i musicals que ha elaborat el Departament de Cultura. 

Tots els espectacles de pagament tindran lloc a la Sala La Canal, un espai que té 394 localitats i que amb aquestes mesures reduirà l’aforament a un 50%, aproximadament. Les localitats s’assignaran prèviament a través de la venda d’entrades.

Quan es comprin les entrades les dues butaques contigües quedaran bloquejades per assegurar la distància de seguretat mínima recomanada. La distància es deixarà entre les compres grupals, de manera que les famílies podran seure juntes. 

Si una persona compra una entrada i no pot assistir al festival perquè té símptomes de la covid-19 o l’espectacle s’ha suspès per aquesta causa, es retornarà l’import de l’entrada. El primer cas s’haurà de justificar a través d’un comprovant mèdic.

En els espectacles a l’aire lliure, les cadires estaran disposades per l’espai amb la distància de seguretat recomanada per les autoritats sanitàries i es farà un registre dels assistents.

Tant en els espectacles en espais oberts com els espectacles en espais tancats es reproduiran gravacions abans i després de les actuacions i es posaran cartells per informar els assistents de les mesures de seguretat establertes. També es desinfectaran tots els espais abans i després de cada funció.

El personal del festival estarà pendent que no hi hagi aglomeracions, informarà els assistents i vetllarà perquè es mantingui la distància de seguretat de 2 metres entre les persones.

A les entrades i a les sortides dels espectacles s’informarà del protocol d’actuació a seguir per aconseguir un flux de persones esglaonat i sense concentracions. També hi haurà un dispensador de gel hidroalcohòlic perquè tothom pugui rentar-se les mans.

Una altra de les mesures que es portarà a terme és que es reduiran tots els canals de comunicació físics, com per exemple els fullets i dossiers informatius, i es potenciaran les comunicacions pels mitjans digitals del festival. Aquesta és una aposta decidida que el Festival farà pel medi ambient i per prevenir possibles contagis de la covid-19. Per aquesta raó, us recomanem que estigueu atents a les xarxes socials del festival (@unatonademagia.cat)

Finalment, les persones que assisteixin al festival hauran de seguir les mesures de prevenció i seguretat següents: 

 • És obligatori portar mascareta en tot moment
 • És obligatori rentar-se les mans abans d’entrar als espectacles
 • És obligatori mantenir la distància de seguretat de 2 metres
 • Serà necessari arribar al teatre amb una antelació de 30 minuts per evitar aglomeracions a l’entrada
 • Es recomana portar l’entrada descarregada al mòbil
 • Es recomana fer el pagament amb targeta per garantir el mínim contacte en les entrades adquirides a taquilla
 • Es recomana evitar les aglomeracions
 • En els espectacles a l’aire lliure, està prohibit tocar o moure les cadires de lloc
 • En els espectacles itinerants, els veurem passar en un punt concret i evitarem seguir-los per no formar aglomeracions
 • Es demana facilitar les tasques de desinfecció dels espais i mobiliari urbà
 • Serà necessari seguir les indicacions en tot moment de la Policia Local, del grup de Protecció Civil i del personal del festival, sobretot en els moments d’entrada i de sortida dels espectacles
 • Si noteu símptomes o heu estat en contacte amb persones que en tenen, NO ANEU A VEURE ESPECTACLES! Contacteu amb el vostre metge de capçalera o truqueu al 061. Segur que ens podrem trobar en un altre moment!

Moltes gràcies per la vostra atenció. Entre tots i totes farem del festival Una Tona de Màgia un espai segur per poder somriure, desconnectar i gaudir de la millor màgia. Tots i totes fem de la cultura una opció segura!