Benvinguda


SALUTACIÓ DE L’AJUNTAMENT

Aquest any, a Una Tona de Màgia hi ha una combinació de continuïtat i canvis.

D’una banda, ens hem esforçat perquè el festival de Tona continués essent un nom de referència capaç d’atreure visitants d’arreu, i de l’altra, hem volgut que els vincles de les tonenques i els tonencs amb les activitats del programa fossin cada vegada més intensos, amb una participació més activa.

Precisament, aquesta cinquena edició d’Una Tona de Màgia la dediquem a la memòria, un concepte connectat estretament amb el record, la història i el patrimoni immaterial. La memòria, en tots els camps, permet respondre preguntes que interpel·len el present, també possibilita millores i progressos en relació amb el passat. La memòria, tant en el camí de les arts com en la programació cultural, és un factor de pes, si bé no l’únic, en la basculació entre continuïtat i canvi.

Les regidores i el regidor que hem acompanyat tot el procés de treball de l’edició d’enguany som responsables de tres àmbits ben significatius:

Desenvolupament Local, Participació i Cultura. En la cruïlla dels objectius d’aquestes tres regidories hi trobem Una Tona de Màgia, aquest espai en què il·lusionisme, espectacle i memòria coincideixen. Aquest espai fecund i creatiu que, any rere any, transforma el nostre poble. Desitgem de tot cor, doncs, que les propostes d’aquesta cinquena edició us resultin ben interessants i sorprenents!

Acabem aquestes línies de presentació amb el nostre agraïment més sincer a totes les persones que, d’una manera o una altra, feu possible Una Tona de Màgia. Moltes gràcies!

Judit Sardà i Cabero
Margarida Fité i Girvés
Amadeu Lleopart i Costa

LA HISTÒRIA DEIXA EMPREMTA

La cinquena edició del Festival Internacional de Màgia de Tona tornarà a deixar empremta com totes les edicions passades, però segur que els que hàgim pogut gaudir del festival Una Tona de Màgia 2020, el recordarem durant molt de temps.

La història deixa empremta, sempre. Després de cincs anys de festival, volem retre un homenatge a totes les persones que han passat per aquest gran esdeveniment pel poble de Tona: artistes, públic, organitzadors, patrocinadors… volem retre homenatge a tothom qui hagi deixat la seva empremta al festival, a totes les persones que han fet possible que Una Tona de Màgia existeixi. Per aquest motiu, volem parlar del que hem viscut fins ara, per entendre que tot el que fem i vivim ens deixa marca i ens fa ser qui som.

A més, en aquesta edició, volem deixar una vegada més una empremta a tots i a totes vosaltres, però volem deixar la mínima empremta possible al planeta. Volem fer del festival un esdeveniment sostenible i deixar la nostra empremta per cuidar el món en què vivim. Per aquest motiu, pràcticament no s’han imprès fullets ni dossiers informatius. Aquest fet, a la vegada ens ajuda a fer front a les noves circumstàncies causades per la covid-19 i a evitar els possibles contagis que podrien comportar el traspàs dels papers mà a mà.

Gaudiu de tots els espectacles d’aquesta cinquena edició, però amb les mesures de seguretat recomanades per les autoritats sanitàries: higiene de mans, distancia física i mascareta. La seguretat depèn del festival, però també de cada un de nosaltres. Entre tots i totes farem que la cultura sigui segura.

Jordi Pota
Director Artístic 

Cançó del festival